Wij zijn partner van Deltaplan Biodiversiteitsherstel

 Partner Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Op de drempel naar het voorjaar op 5 maart heeft de stichting uit handen van Louise Vet het certificaat Partner Deltaplan Biodiversiteitsherstel ontvangen. Louise Vet is bioloog en hoogleraar ecologie bij Wageningen University & Research (WUR), en heeft het herstel van de biodiversiteit in Nederland tot haar levenswerk gemaakt.

Om biodiversiteitsherstel te realiseren heeft professor Vet het Deltaplan opgesteld en veel partijen in Nederland uitgenodigd om daar partner van te worden. De bedoeling is dat al die partijen hun expertises met betrekking tot de biodiversiteit bundelen en dat daar reële acties uit voortvloeien.

Natuurlijk hebben wij ons meteen bij het Deltaplan aangemeld. Onze unieke aanpak met betrekking tot de ontwikkeling van de biodiversiteit is opgemerkt. We zijn door een intensieve selectie gerold en toegelaten als partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Daar zijn we trots op. Het betekent dat we op de goede weg zijn. Als we gezamenlijk de schouders eronder zetten, kunnen we de biodiversiteit in Nederland een enorm positieve impuls geven.

Louise Vet
Leo Bil ontvangt het certificaat Partner Deltaplan Biodiversiteitsherstel van Louise Vet.

De bodem als uitgangspunt

Als stichting zijn we geselecteerd vanwege ons uitgangspunt en onze aanpak. Ons uitgangspunt is de bodem. Wij starten altijd met een bodemonderzoek. Afgelopen winterperiode, toen het rustig leek met alle activiteiten op het veld, gingen onze monsternemers bij de boeren langs die zich het afgelopen half jaar bij ons aangemeld hebben.

Onlangs zijn de eerste bodemmonsters gearriveerd. We nemen deze binnenkort mee terug naar de boeren en adviseren hen over een eventuele bemesting en een geschikt zaadmengsel. Na overeenstemming begint het karwei voor de boer: zaaiklaarmaken, bemesten en zaaien. Vervolgens gaat de bodembiologie zijn werk doen en de structuur herstellen.

Bodemverbetering in gang gezet

We zijn gestart in veel plaatsen in Nederland: Tjalleberd, Frieschepalen, Purmer, Middenbeemster, Hornhuizen, Oldehove, Beusichem, Schoonhoven, Brummen, Braak en Kamperveen. We hebben er alle vertrouwen in dat door de bodem te stimuleren de biodiversiteit zowel ondergronds als bovengronds een boost zal meemaken.

We houden je op de hoogte. Van de resultaten gaan we verslag doen met behulp van foto’s en aantallen insecten en fauna. Houd onze website en socials daarom goed in de gaten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.